Tornar

MATÓ (200g)

Descripció

El mató és un tipus de formatge fresc sense sal i sense ferments, elaborat a partir de la coagulació de la llet de vaca pasteuritzada. El nostre mató és suau i flonjo, de gust lletós i una mica dolç.

Format

Terrina de 200gr
Ref. REF19
Preu: 3,18 € (IVA Inclòs)

Etiqueta i fitxa nutricional

Etiqueta nutricional (100 gr)
Energia: 117 kcal
Proteïna: 15 gr
Greixos: 5 gr
Hidrats de carboni 3,1 gr
Calci: 103 mg

Característiques tècniques

El mató conté quatre vegades més proteïnes que la llet i de major valor biològic que les que contenen altres aliments làctics. Aporta pocs greixos (quatre vegades menys que el formatge fresc) i això el fa útil per a les persones que han de reduir el seu pes o controlar el consum de greixos. És un aliment de fàcil digestió i, per tant, també és ideal per a problemes d’estòmac. Tot i que aporta la meitat de calci que la llet, destaca pel seu contingut en vitamina B1, B2 i àcid fòlic.

Conservació i consum
Conserveu-lo en càmera de fred o nevera a temperatura igual o inferior als 4º i 6º, sense superar els 10º. Transport refrigerat.

Origen dels ingredients
  • Llet de les nostres vaques i productors propers de confiança que pasturen i mengen herba lliure  de pesticides i fertilitzants.
  • Clorur càlcic.

Sensació al paladar
El nostre mató és de color blanc i brillant, de textura granulosa o gelificada. És de gust lletós, suau, humit i poc persistent. No presenta escorça definida.


Combina-ho!
A més del tradicional mel i mató, pot acompanyar-se de melmelades, altres acompanyants dolços i, sobretot, per usar a la cuina en pastisseria o amanides.