Descripció
El mató és un tipus de formatge fresc sense sal i sense ferments, elaborat a partir de la coagulació de la llet de vaca pasteuritzada. El nostre mató és suau i flonjo, de gust lletós i una mica dolç.
Format
Terrina de 200gr
Etiqueta i fitxa nutricional
Etiqueta nutricional (100 gr)
Energia: 117 kcal
Proteïna: 15 gr
Greixos: 5 gr
Hidrats de carboni 3,1 gr
Calci: 103 mg
Característiques tècniques
El mató conté quatre vegades més proteïnes que la llet i de major valor biològic que les que contenen altres aliments làctics. Aporta pocs greixos (quatre vegades menys que el formatge fresc) i això el fa útil per a les persones que han de reduir el seu pes o controlar el consum de greixos. És un aliment de fàcil digestió i, per tant, també és ideal per a problemes d’estòmac. Tot i que aporta la meitat de calci que la llet, destaca pel seu contingut en vitamina B1, B2 i àcid fòlic.
Conservació i consum
Conserveu-lo en càmera de fred o nevera a temperatura igual o inferior als 4º i 6º, sense superar els 10º. Transport refrigerat.
Origen dels ingredients
Sensació al paladar
El nostre mató és de color blanc i brillant, de textura granulosa o gelificada. És de gust lletós, suau, humit i poc persistent. No presenta escorça definida.
Energia: 117 kcal
Proteïna: 15 gr
Greixos: 5 gr
Hidrats de carboni 3,1 gr
Calci: 103 mg
Característiques tècniques
El mató conté quatre vegades més proteïnes que la llet i de major valor biològic que les que contenen altres aliments làctics. Aporta pocs greixos (quatre vegades menys que el formatge fresc) i això el fa útil per a les persones que han de reduir el seu pes o controlar el consum de greixos. És un aliment de fàcil digestió i, per tant, també és ideal per a problemes d’estòmac. Tot i que aporta la meitat de calci que la llet, destaca pel seu contingut en vitamina B1, B2 i àcid fòlic.
Conservació i consum
Conserveu-lo en càmera de fred o nevera a temperatura igual o inferior als 4º i 6º, sense superar els 10º. Transport refrigerat.
Origen dels ingredients
- Llet de les nostres vaques i productors propers de confiança que pasturen i mengen herba lliure de pesticides i fertilitzants.
- Clorur càlcic.
Sensació al paladar
El nostre mató és de color blanc i brillant, de textura granulosa o gelificada. És de gust lletós, suau, humit i poc persistent. No presenta escorça definida.
Combina-ho!
A més del tradicional mel i mató, pot acompanyar-se de melmelades, altres acompanyants dolços i, sobretot, per usar a la cuina en pastisseria o amanides.